SAAT : 01:56:10
NAMAZ VAKİTLERİ İMSAK 04:01GÜNEŞ 05:34ÖĞLE 12:32İKİNDİ 16:16AKŞAM 19:18YATSI 20:45

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CAMİMİZDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Giresun’da, Bulancak Sarayburnu Camisi'nin açılışını yaptı.

Bulancak ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış öncesi vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, caminin Giresun'a ve tüm İslam dünyasına hayırlı olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin uzun bir inşa süreci bulunduğunu ve Bulancak'tan geçtiklerinde “Acaba ne zaman bu cami bitecek?" diye merak ettiklerini anlattı.

“Rabbime hamdolsun bazı eksikleriyle şu anda adeta bitmiş durumda” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat olması gereken bir şey var, o da az önce Bakanımıza da söyledim, çevrede kamulaştırmalar yapmak suretiyle caminin çevresini de açarak orada bir külliye anlayışını getirmek. Yani Ankara'daki külliyeyi birileri hazmedemiyor ama bana göre ehli secde, ehli kıble evelallah külliyeden anlar ve külliyeyle yaşamasını bilir” dedi.

Camiye çevre düzenlemeleri bittiğinde çocuklarıyla birlikte gelecek annelerin burada dinleneceklerini, çocukların oynayacaklarını ve farklı bir manevi havayı tadacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten biliyorsunuz 'Minareler süngümüz' değil mi? Kimse bu ezanları susturamayacak, bu minareleri indiremeyecek. 15 Temmuz'da gerekli dersi aldılar mı? Bundan sonra da alacaklar çünkü bu millet 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür' diyerek yürüdü. Akif İstiklal Marşımızda ne diyor, 'Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın'. İşte bu millet burada” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE CAMİLERİMİZİ ZENGİNLEŞTİRİN"

Bulancaklılara bir de çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Diyorum ki bu mabedimizi, bu camimizi sakın boş bırakmayın. Yavrularla beraber camilerimizi zenginleştirin. Bu güzel eserler ortaya çıkar da içi boş kalırsa bunlar ağlar. Camiler de ağlar, bilir misiniz? Onun için ağlatmayalım, mahzun bırakmayalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından açılışını gerçekleştirdiği Sarayburnu Camisi’nde incelemelerde bulundu.

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/80138/cumhurbaskani-erdogan-bulancak-sarayburnu-camisinin-acilisini-yapti.html

Foto: http://www.sarayburnucami.com/Fotograf/cumhurbaskani-erdogan